Вівторок, 07.05.2024, 00:59
Вітаю Вас Гість | RSS

Вас вітає юридичний факультет ДВНЗ "УжНУ"

Міні-чат
Наше опитування
Оцініть Юридичний факультету ДВНЗ "УжНУ"

Всього відповідей: 22
Форма входу
Курс Валюти
Цей день в історії

Головна » 2012 » Травень » 19 » Житлові спори
12:13
Житлові спори

Статтею 191 Житлового кодексу визначено, що "житлові спори вирішуються відповідно до закону". Визначення дуже лаконічне. А куди звертатись у разі виникнення таких спорів?


По-перше, можна звернутися зі скаргою до прокуратури. Відповідно до Конституції України та Закону України "Про прокуратуру" на прокуратуру покладено зобов’язання здійснювати так званий «загальний нагляд», а саме: - нагляд за відповідністю актів, які видаються всіма органами, підприємствами, установами, організаціями та посадовими особами, вимогам Конституції Укра¬їни та чинним законам; - нагляд за додержанням законів про недоторканність особи, соціально-економічні, політичні, особис¬ті права і свободи громадян, захист їх честі і гідності, якщо зако¬ном не передбачений інший порядок захисту цих прав; - нагляд за додержанням законів, що стосуються економічних, міжнаціо¬нальних відносин, охорони навколишнього середовища, митниці та зовнішньоекономічної діяльності.
Якщо ж таке звернення не дасть бажаних резуль¬татів, то слід звертатись до суду. Судовий розгляд житлових спо¬рів здійснюється за двома процедурами: спори з органами вла¬ди або місцевого самоврядування (наприклад, щодо визнання недійсним ордера) розглядаються адміністративними судами за правилами Кодексу адміністративного судочинства; у всіх ін¬ших випадках слід звертатися до судів загальної юрисдикції за пра¬вилами Цивільного процесуального кодексу.
Для тих, хто звертається до суду із позовом, слід знати, що в разі розгляду справи за правилами Цивільного Процесуального кодексу позивач має самостійно до¬водити свою правоту (надавати письмові документи, посилання на статті законів, визначати свідків тощо).


Начальник відділу документування,
контролю виконання та звернень громадян
Головного управління юстиції у Закарпатській області Т.Ляшук


Інтернет-видання
UA- Reporter.com
Переглядів: 471 | Додав: nazarbam | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Анекдоти
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Погода
Погода в Ужгороді
Реклама
Статистика
тИЦ и PR сайта jurfakuzh.at.ua
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

СтудРада ЮрФак УжНУ © 2024