Понеділок, 06.05.2024, 14:40
Вітаю Вас Гість | RSS

Вас вітає юридичний факультет ДВНЗ "УжНУ"

Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 36
Форма входу
Курс Валюти
Цей день в історії

Головна » 2012 » Травень » 19 » Кадрові зміни та насущні проблеми вирішували під час засідання 17 травня
12:19
Кадрові зміни та насущні проблеми вирішували під час засідання 17 травня

На 4-ий день своєї роботи виконувач обов’язків ректора УжНУ, професор Віталій Іванович Ніколайчук у стінах економічного факультету зібрав професорсько-викладацький склад університету. Це ті люди, котрі віддали більшість свого життя вишу і знають, що для нього потрібно в першу чергу. Долучився до зустрічі і голова облдержадміністрації Олександр Олександрович Ледида. Він подякував усім за плідну працю, а також зазначив: «Без науки шансів немає ніяких». Також пообіцяв допомогти Альма-матер із поліпшенням матеріального становища, а про науково-технічну базу має дбати керівництво закладу: «В області діють програми фінансової підтримки УжНУ. Що стосується науки — тут усе залежить від Вас, без перебільшення, інтелектуальної еліти області».

Перше, на що звернув увагу В. Ніколайчук, то це — на імідж університету. Зокрема він зазначив, що на відміну від інших вишів краю, альма-матер про вступну кампанію, яка не за горами, ще не повідомила жодного слова. Відповідно, якщо ми себе не популяризуємо, то іншим це тим паче не потрібно, навіть навпаки – вигідно. Тому найближчим часом вирішенню цього питання буде приділено якнайбільшу увагу.

«Необхідно посилювати увагу до імен та звань наших професорів, щоб підвищити імідж університету», — друге, на чому під час зустрічі наголосив Віталій Іванович.

В. Ніколайчук розповів також про кадрові зміни та докладніше зупинився на проблемах університету, а їх чимало. Зокрема у перший тиждень ректорства надійшло чимало скарг: про неможливість виплати зарплат, дефіцит із виготовленням дипломів (потрібно більше 900), проблеми з комунальними послугами (відключення електроенергії та води), гірськолижною базою «Плішка», яка підпорядковується університету, проте віддана Кам’янецькій сільській раді. Ці питання необхідно вирішувати в терміновому порядку, адже так із часом від вишу заберуть усі землі.

Після слова ректора до дискусії мали змогу долучитися всі присутні. Вони ж основним чинником для реалізації задумів вважають фінансову складову. За її міцної основи можна буде вирішити і питання з гуртожитками, старим корпусом вишу тощо. Крім того, є проблеми з бюджетними місцями, яких щороку стає менше, та технічним забезпеченням.

Загалом викладачі висловлювали свої думки щодо покращення як наукової, так і технічної бази вишу. Водночас В. Ніколайчук зазначив, що об’єднання вишів до прийняття нового закону про вищу освіту не очікується. Якщо ж цей процес і доведеться здійснити, то тільки на базі саме УжНУ. «Я патріот університету, віддав йому 40 років свого життя. Тому хочу, щоб ми ходили в наш заклад із гордістю», — обнадійливо зазначив Віталій Іванович.




Переглядів: 468 | Додав: nazarbam | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Анекдоти
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Погода
Погода в Ужгороді
Реклама
Статистика
тИЦ и PR сайта jurfakuzh.at.ua
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

СтудРада ЮрФак УжНУ © 2024