Середа, 01.05.2024, 18:45
Вітаю Вас Гість | RSS

Вас вітає юридичний факультет ДВНЗ "УжНУ"

Міні-чат
Наше опитування
Оцініть Юридичний факультету ДВНЗ "УжНУ"

Всього відповідей: 22
Форма входу
Курс Валюти
Цей день в історії

Головна » 2012 » Березень » 6 » Війна Табачника з ректорами університетів продовжується
14:02
Війна Табачника з ректорами університетів продовжується

3 березня 2012 на сайті Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України з'явилася інформація «провинилися ректора відповідатимуть за несвоєчасну виплату індексацій стипендій». В той же день і на тому ж сайті, був розміщений наказ Міністра Дмитра Табачника про оголошення доган декільком ректорам, в тому числі і ректору УжНУ Микола Вегеш, а також ректору Львівського національного університету ім.І.Франка - Івану Вакарчуку.

Все б нічого, якщо б ці ректора не були відомі своєю принциповою позицією по відношенню до так званих «реформах» проводяться під керівництвом одіозного міністра. Цікавим видається і той факт, що через кілька хвилин цей наказ зник з офіційного сайту міністерства.

Тому кореспондент UA-Reporter.com звернувся за коментарем до проректору з економічних та фінансових питань УжНУ Михайлу Соймі.

За його словами провини керівництва університету у невиплаті індексацій стипендій немає і бути не може. Виплата всіх видів державних стипендій та їх індексація проводиться за рахунок грошей загального фонду державного бюджету відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12.07.2007 р. № 882. і розподіляється по університетах Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України.

Погашення заборгованості індексації стипендії за рахунок грошей спеціального фонду державного бюджету не передбачено кошторисом витрат Університету, оскільки доходи отримані від надання платних послуг за навчання студентів не можуть бути використані в якості компенсації на оплату стипендій та їх індексації учням за рахунок держбюджету. Одним словом студенти - платники не можуть і не повинні оплачувати стипендію а також інші послуги студентам-бюджетникам.

Керівництво університету неодноразово зверталося до Міністерства з проханням про виділення грошей для погашення заборгованості, що утворилася по індексації стипендій. Але на жаль УжНУ ніхто не почув. Тому наказ міністра є не тільки несподіваним а й абсурдним.

Як видно з публікацій у украінмкіх ЗМІ, на дану ситуацію також звернули увагу народні депутати України Леся Оробець та Лілія Гриневич. У своїй заяві направленому на захист ректора Львівського національного університету Івана Вакарчука, вони звертають увагу, що скандальний наказ Табачника має як мінімум дві мети: з одного боку дискредитувати і налякати ректора перспективою звільнення по «статті», з іншого покласти на ректорів відповідальність за грубі прорахунки допущені в роботі керівників міністерства. Депутати вимагають від Табачника скасування ганебного наказу і вибачиться перед ректором.

Якщо врахувати, що останнім часом Міністерство освіти веде постійну війну з ректором і колективом УжНУ, можна не сумнівається в правдивості тверджень народних депутатів ..

 

Інтернет-видання

UA-Reporter.com

Переглядів: 432 | Додав: nazarbam | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Анекдоти
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Погода
Погода в Ужгороді
Реклама
Статистика
тИЦ и PR сайта jurfakuzh.at.ua
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

СтудРада ЮрФак УжНУ © 2024