Середа, 01.05.2024, 22:39
Вітаю Вас Гість | RSS

Вас вітає юридичний факультет ДВНЗ "УжНУ"

Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 36
Форма входу
Курс Валюти
Цей день в історії

Головна » 2012 » Березень » 2 » Іван Балога знає, хто є ворогом закарпатських вишів
23:48
Іван Балога знає, хто є ворогом закарпатських вишів

Сьогодні, 2 березня, під час засідання сесії Закарпатської обласної ради, голова обласної ради Іван Балога заявив, що знає, хто є "ворогом номер один" закарпатських вишів, та закликав депутатів виявити свою позицію стосовно реорганізації, яка може негативно вплинути на стан вищої освіти на Закарпатті.

Після того, як у своєму виступі заступник голови облради Андрій Сербайло висловив свій жаль з приводу того, що ректори та студенти вищих навчальних закладів мали можливість залучитися підтримкою Прем’єр-міністра під час його візиту на Закарпаття, однак не скористались цією можливістю, голова обласної ради заявив:

"Хочу наголосити, що приїзд Прем'єр-міністра Азарова - це перша зустріч з колективомУжгородського національного університету. Давайте залишимо поза сесійним залом питання хто і в який спосіб вилучив цю пропозицію. Є певні сили, певна "кучка", яка не хотіла, щоб достовірна інформація про те, що зроблено Міністерством освіти проти УжНУ була очі-в-очі доведена безпосередньо до Прем'єр-міністра. Але він про ситуацію вже знає..."

Торкнувся голова облради також сьогоднішньої зустрічі представників УжНУ та заступника міністра освіти Євгена Сулими.

"Мене, як одного з керівників краю, дивує його бачення ситуації з Ужгородським національним університетом. Він заявляє претензії стосовно фінансування, хоча саме він, як перший заступник міністра, не ініціює фінансування. Хочу висловити вдячність і нинішньому, і попередньому депутатському корпусу обласної ради, який левову частку проблем, щодо фінансування ремонтів, капітальних вкладень, енергозбереження, розвитку університету та спорту взяв на свої "ноші". Я вважаю, що виш створено задля розвитку Закарпаття, задля того, щоб наші діти мали кращу освіту.

Вважаю, що ворогом вишів на Закарпатті є недолугі рішення Міністерства освіти, як цього, так і попереднього. Якщо починати реорганізацію вищих освітніх закладів, то потрібно починати з того, щоб дипломи не куплялись і продавались, як це відбувається там, де немає матеріально-технічної бази, де немає професорського, викладацького колективу. А дозвіл на існування таких вузів дає Міністерство освіти. Вони мають виправляти ці помилки. У нас настав момент виявити свою позицію..." - висловився голова Закарпатської облради Іван Балога у своєму виступі.

Нагадаємо: сьогодні депутати проголосували за підтримку рішення трудового колективу УжНУ, одним з пунктів якого було звернення до Президента України Віктора Януковича з прохання накласти мораторій на реорганізаційні заходи стосовно державних вищих навчальних закладів"


Інтернет-видання
UA- Reporter.com
Переглядів: 458 | Додав: nazarbam | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Анекдоти
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Погода
Погода в Ужгороді
Реклама
Статистика
тИЦ и PR сайта jurfakuzh.at.ua
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

СтудРада ЮрФак УжНУ © 2024